Städråd

lär dig städa uteplats enkelt

En enkel guide för att städa din uteplats

Det går inte att förneka att en uteplats kan vara ett bra komplement till vilken trädgård som helst, vilket ger det perfekta området för en grill eller för att koppla av i den lågt liggande kvällssolen. Men att ha en uteplats installerad i din trädgård kan bli dyrt.

Enligt en ledande DIY-specialist kan priset för material plus arbetskraft för en 30 kvadratmeter stor uteplats sträcka sig från drygt 16.000 kr upp till nästan 300.000 kr! Så när du överväger priset på att ha en uteplats installerad är det förståeligt att du vill att den ska fortsätta se så bra ut så länge som möjligt – och för att uppnå detta måste du rengöra den.

Varför ska jag städa min uteplats?

Rengöring av din uteplats är ett måste om du vill hålla din trädgård estetiskt tilltalande, eftersom det uppenbarligen leder till borttagning av skräp och smuts som naturligt förekommer i området. Rengöring av din uteplats hjälper också till att hålla mossa på avstånd, vilket om det lämnas kan göra att området ser övergivet och allmänt stökigt ut. Mossa som täcker uteplatsen kan också göra ytan oberäknelig, vilket också kan göra området farligt och kan leda till olyckor.

Att inte rengöra din uteplats kan också leda till att ogräs uppträder mellan sprickorna, och som vi alla vet är det inte kul att spendera timmar på att dra ut ogräs.

Så här rengör du uteplatsen:

Hur du städar och hur ofta du städar din uteplats beror på ett antal faktorer – nämligen ytan på uteplatsen. Till exempel är uteplatser i sten slitstarka och kan hålla hela livet med minimalt underhåll och minimal rengöring.

Betongbaserade uteplatser är slitstarka men inte lika slitstarka som sten. De behöver också rengöras regelbundet för att undvika ansamling av smuts, damm och mossa.

Oavsett uteplats har du två metoder för att rengöra den. Den första är den traditionella metoden som involverar manuellt arbete, en hård borste och tvålvatten – och för att få ut det mesta av den här metoden måste du …

1) Rensa din uteplats på trädgårdsmöbler och / eller växter som finns där innan du borstar den med en hård borste – detta tar bort löst smuts eller skräp.

2) Häll vatten på ett litet område åt gången och skrubba sedan med den hårda borsten, fortsätt med att göra detta tills du har täckt hela din uteplats.

3) Skölj området med friskt, rent vatten – antingen från en slang eller en ren hink – och skrubba området igen med borsten. Alternativt, för en mindre arbetskrävande metod för rengöring av din uteplats, rekommenderar vi att du använder en högtryckstvätt i kombination med en specialutrustning för uteplatsrengöring.

För att få ut det mesta av en högtryckstvätt när du rengör din uteplats, rekommenderas det att du …

1) Plockar bort trädgårdsmöbler, grill eller krukor. När området har rensats måste du använda en hård borste för att borsta bort löst smuts och skräp.

2) Om ogräs har dykt upp på din uteplats måste du rensa i området innan du börjar rengöra det.

3) Applicera en specialiserad rengöringsmaskin för uteplatser enligt anvisningarna och denna arbeta på uteplatsen för att säkerställa en mer omfattande renhet.

4) ”Skrubba” området rent med din högtryckstvätt med särskilt fäste för att gå ytterligare på djupet.

5) Med uteplatsen ren kan du fylla på din högtryckstvätt med färskt vatten och skölj området igen med hjälp av slangen. När du använder den är det viktigt att se till att den är inställd på att spruta vattnet som en fläkt snarare än en enda stråle. Dessutom är det viktigt att du håller slangen i 45 graders vinkel mot din kropp och tvättar längs mönstren snarare än bara upp och ner. Genom att göra detta är det mindre troligt att du skadar mönstren.

6) Låt uteplatsen torka helt innan du flyttar dit trädgårdsmöblerna, krukorna osv.

Att ta sig tid att städa din uteplats kan göra hela skillnaden för din trädgårds estetik, vilket betyder att våren rullar in snabbt och att ända fram till hösten har du ett område i din trädgård att koppla av och varva ner i.

Ta kontakt med en lokal städfirma i Göteborg för städhjälp samt priser på deras städtjänster.

lär dig att rengöra din ipad

Rengöra skärmen på din iPad – En guide till rengöring av touchplattor

Eftersom teknik har blivit en så stor del av dagens samhälle är det många människor som vänder sig till datorer, laptops, telefoner och andra elektroniska prylar på en daglig basis. Men det är också viktigt att vi tar väl hand om de saker som vi använder på daglig basis för att säkra att de håller länge. Det känns som om det var igår som den ursprungliga iPaden lanserades men redan nu har den ännu mer sofistikerade iPad 2 kommit och det är viktigt att du tar väl hand om din investering genom att se till så den är ordentligt rengjord och välhållen.

Skydda din iPad – Rengör skärmen

Genom att minska mängden repor och smuts på din iPad 2 så säkrar du att det är lätt som en plätt att rengöra din iPad. Skydda din iPad 2 genom att använda Clear Armor, den bäst skyddande plastfilmen som finns att få tag på så har du kommit en lång väg. Plastfilmen är så tålig at det är samma material som används för att skydda helikopterblad. Genom att använda en produkt med så hög kvalitet på din elektroniska pryl så vet du att du gör ditt bästa för att skydda den. Det är inte bara resultaten som är häpnadsväckande bra, även installationen är mycket enkel och ser till så din iPad 2 är skyddad flera år framöver.

Rengör din iPad försiktigt

Om du bestämmer dig för att rengöra din iPad 2 på det gamla hederliga sättet så bör du angripa det på samma sätt som du skulle gjort med en iPhone eller iPod touch.

  1. Börja med att koppla loss din iPad och stäng sedan av den.
  2. Därefter använder du en mikrofiberduk för att torka av den med cirkulära rörelser för att se till så du försiktigt torkar av all smuts, rester och fingeravtryck från ytorna.
  3. Det kan vara en bra idé att göra detta varje gång du använder din pryl för att se till så den alltid ser ut som ny.
  4. När du är färdig med att rengöra din iPad 2 så ska du se till att tvätta din mikrofiberduk så att du inte riskerar att flytta över skräp nästa gång du använder den.
  5. Av uppenbara skäl skall du inte heller använda några kemiska lösningar för att rengöra din skärm. Även om det kanske rengör skärmen så kommer de lösa upp skyddande lager som ligger ovanpå skärmen och påverka skärmens responstid.
  6. Sist men absolut inte minst, ska du undvika till varje pris att få din iPad våt eller fuktig.

Genom att följa dessa steg så kommer din en gång smutsiga iPad att på nytt se lika ny ut som när du köpte den.

/ Tips från en billig städfirma i Göteborg.

husstädning av professionella städare

Husstädning – Professionell städhjälp som finns tillgänglig för dig till ett relativt lågt pris

Har du bara tid att plocka undan tallrikar och öppna posten när du kommer hem? Tvättar du varannan helg? Om du finner mindre och mindre tid att plocka undan runt ditt hem, kanske du bör överväga en professionell städare. Husstädningstjänster kan vara mer överkomligt prissatta än vad du förväntar dig.

Professionell husstädning

För somliga hamnar professionell husstädning som en lyx där uppe i samma division som att ha en butler hemma. Det kan dock hända att du blir överraskad av vilken typ av professionell hjälp som faktiskt finns tillgänglig för dig till ett relativt lågt pris.

Städning hemma – En lyx som du kan ha råd med

Kanske är du en karriärinriktad förälder som hellre skulle föredra att spendera din extra tid med dina barn. Beroende på det schema du är intresserad av att ha en professionell städare följa, kan du till ett överkomligt pris hitta någon att utföra ett antal uppgifter runt om i ditt hem. Ett vanligt förekommande schema är att ha ditt hem städat en gång i veckan.

Kanske kommer svärföräldrarna på besök till helgen och du inte vill höra din svärmor oroa sig över dammet på fönsterkarmen. Högst troligt kan du, till rätt pris, anlita en städfirma för att göra en speciell engångsstädning, lagom i tid inför det stora besöket.

Oavsett om det är en rutinmässig husstädning, eller på grund av en speciell anledning, finns det inget jobb som är för stort eller litet för en professionell hemstädare. Återigen är den vanligaste formen av professionell städning för hemmet det veckovisa besöket. Men det finns förstås andra skäl att ringa efter hjälp. Professionella städare kommer att ge dig en hjälpande hand med att tvätta fönster och mattor, desinficera möbler, väggtvätt och även med packning eller uppackning efter en flytt.

Miljövänliga rengöringsprodukter för hemstäd

Orolig för miljön? Professionella hemstädare är välbekanta med miljövänliga rengöringsprodukter och bör vara villiga att prata med dig om de eventuella kemikalier produkterna de använder innehåller. Ofta kommer de att kunna använda ett naturligt eller mindre miljö- och hälsoskadligt medel. Tveka inte att fråga om vilka produkter som passar din familj och ditt hem när du bokar en professionell städare.

Om du har husdjur kan du ha särskilda rengöringsbehov. Glöm inte att nämna detta när du bokar en tid. Du kommer att upptäcka att det finns prisvärda alternativ för att städa upp efter ditt husdjur. Städare kan arbeta runt de största och minsta husdjuren och kommer att kunna sterilisera och rena ditt hem på ett sådant sätt att det är hälsosamt och stressfritt för dina älskade djur.

Det finns en mängd anledningar till att du kan behöva ha ditt hem städat. Från barn till husdjur till speciella besök eller regelbunden rengöring är professionella städare beredda att gå in och kavla upp ärmarna. Vad som är ännu bättre är att deras arbete kan vara billigare än du förväntar dig. Titta på webben efter överkomligt prissatta tjänster och arbeta utifrån rekommendationer när du kan.

Oavsett omständigheterna du anlitar professionella städare i Göteborg för, kan du vara säker på att du investerar dina pengar i något bra. Ett rent hem kan betyda mindre stress och ett mer behagligt boende för dig. Du kan inte sätta en prislapp på det.

anlita alltid en lokal städfirma i göteborg för flyttstäd

Fördelarna med att anlita en bra lokal städfirma

Att få ditt hus städat av en lokal städfirma som är ett expertrengöringsföretag kan onekligen vara en bra upplevelse. De kommer inte bara hjälpa dig att spara tid och energi som du måste investera i städets uppgift, men också se till att du rengör och underhåller ditt hus på rätt sätt. Tänk att komma tillbaka till ditt hem, som är städat och fyllt med en god doft efter en hektisk och lång dag på jobbet, denna upplevelse bidrar också till att man känner sig avslappnad och bidrar till lugn. Idag finns det många husägare, som spenderar bra med pengar på sitt städ, i gengäld får de också exceptionella tjänster men det gäller att välja rätt.

Varför bör man anlita en professionell lokal städfirma?

I grund och botten, när du letar efter städtjänster hittar du många alternativ. Det finns hundratals städföretag och städfirmor som tillhandahåller olika typer av städtjänster för sina kunder. Det finns dock också några företag som hävdar att de erbjuder de bästa tjänsterna men inte kan tillgodose behoven hos sina kunder. Därför är det mycket viktigt att du undviker sådana städföretag när du söker efter städtjänster. I den här artikeln kommer du att kunna hitta lite användbar information som kan hjälpa dig att välja rätt företag utifrån dina rengöringsbehov och din budget.

Professionella städtjänster

Om du väljer professionella städtjänster, kommer du att upptäcka att de har ett unikt sätt att rengöra och bibehålla ditt hem efter rutin. Dessutom tillhandahåller de också olika typer av städtjänster som fullständig bostadsrengöring, kontorsrengöring, flyttstädning, mattrengöring med mera för kunderna utifrån deras behov. Därför bör du innan du anlitar en städfirma veta vilka behov du har och hur städfirman ska hjälpa dig med dessa. Dessutom bör företaget, innan rengöringsprocessen påbörjas, också ge dig information om sina städtjänster samt kostnadsberäkningen. Detta hjälper dig att bestämma vilken tjänst du behöver för ditt hem. Bortsett från dessa, är det också mycket viktigt när du väljer städfirma att se till att de har ett system som följer ditt städsystem och ser till att du får rätt service. Till exempel har vissa firmor ett detaljerat system som säkerställer att deras anställda erbjuder de bästa tjänsterna och service för dig.

Innan du börjar anlita städhjälp bör du också veta om vissa saker du bör ta hand om som husägare innan städhjälpen. Detta kommer att säkerställa att städhjälpen kommer att slutföras snabbt och effektivt utan krångel. Samtliga rengöringstjänster och system som tillhandahålls av företaget bör också nämnas i avtalet i detalj innan man ens börjar processen. Detta kommer att hjälpa dig att bli av med eventuella framtida problem. Att välja professionella städtjänster som har bra ranking och rykte på marknaden kommer också att se till att du får en trevlig upplevelse med dem. Kom ihåg att välja ett pålitligt företag efter att ha gjort en ordentlig undersökning, denna undersökning kommer att se till att du får rätt och bästa möjliga service enligt dina förväntningar. Det här är några av de viktiga faktorerna du bör tänka på när du letar efter städhjälp för ditt hem.

Kontakta Billig Flyttstädning Göteborg om du behöver städhjälp!